Jonathan Gibb's Green Cage Residential Residence

Jonathan Gibb Shares The Green Cage Residential Residence

Jonathan Gibb, the thinktank behind the award winning project Residential Residence by Jonathan Gibb explains, The design intent was to look at a residential and pottery / art studio insertion to a vacant inner city lot, surrounded by a motley crew of industrial buildings. The concept evolved into designing an oasis, abundant with nature within such a concrete and brick clad environ for the interface of Architecture to the intimacy of a garden. The concept of the Green Cage is a contained ideal of the greening of one’s own backyard. In-short, a blurring of the boundary between the landscape and building through a sharing of space. The greening of the physical and mental scape: The Green Cage..

Jonathan Gibb's Green Cage Residential Residence Images:

VIA: http://competition.adesignaward.com/design.php?ID=23871

End of the article, click here to go back to previous page, or alternatively go back to World Architects homepage.

Museum of Design
Copyright © 2010 - 2017 World Architects - world-architects.net - All Articles