Parking Lot and Entrance National Museum:invisible Parking Fortification Vechten by Marcel Eekhout

Marcel Eekhout Designs The Invisible Parking Fortification Vechten Parking Lot and Entrance National Museum

Marcel Eekhout, the designer of the award winning project Parking lot and entrance national museum by Marcel Eekhout explicates, This is the entrance to the new national museum of the Dutch Waterline in fortification Vechten. It is an unique car-park for 250 cars and 100 bicycles that is invisible when there are no cars. It looks like a meadow with concrete anti-tank elements and stork nests. When the cars are parked the fortress and concrete bunkers are accentuated by sight-lines. It is a cradle to cradle entrance. The parking-place can, without any problem be eliminated and materials can be reused. The walking path is made of concrete without cement. The grass-tiles are made with 50% old concrete..

Parking Lot and Entrance National Museum:invisible Parking Fortification Vechten by Marcel Eekhout Images:

VIA: http://competition.adesignaward.com/design.php?ID=26475

End of the article, click here to go back to previous page, or alternatively go back to World Architects homepage.

Design Competitions
Copyright © 2010 - 2017 World Architects - world-architects.net - All Articles